image

Vingerprint hartje met binnenin as van overledene

Vingerprint hartje met binnenin as van overledene

Beschrijving

Vingerprint hartje met binnenin as van overledene

De zusjes

Voor een paar maanden terug kwamen er vier zussen bij mij die allemaal een sieraad uit wilden kiezen omdat hun moeder was overleden. Van die zussen was ina er een van. Ina was de enige die vanwege haar allergie een sieraad van goud wilde hebben.
Ik zei tegen haar dat het misschien verstandig zou zijn om in haar eentje een keer terug te komen. Dit omdat ze ook niet precies wist wat ze wou. Ik vroeg haar of ze thuis wou kijken of ze misschien nog oud goud had liggen. Vaak heb je meer liggen dan je de denkt en het is een heel stuk goedkoper om van oud goud een nieuw te maken dan nieuw goud te kopen.
De rest van de zusjes wisten precies wat ze wilden. Ze is daarna een keer bij mij gekomen om inspiratie op te doen. Ze had toch nog aardig wat goud( althans, dat dachten we.)Nadat ik het gecheckt had bleek dat de helft geen goud was.wat moeten we nu?
We kunnen het ook laten vergulden zei ik. Kun je dan niet de achterkant van goud maken en de voorkant van zilver vroeg Ina? En dan daarna laten vergulden. Natuurlijk kan dat zei ik. Ik had al wat voorbeelden opgezocht en uiteindelijk zijn we samen tot dit hartje gekomen. Toen ik het hartje klaar had en de print van haar moeder erop zat vond ik het zo mooi! Je kreeg juist omdat de achterkant goud was en de voorkant zilver aan de voorkant een prachtige licht gouden gloed. Ik belde ina op en zei tegen haar dat het hartje z├│ mooi was geworden dat ik betwijfelde of het nog verguld moest worden. Ik zou het niet doen zei ik tegen haar. Ze kwam kijken en was meteen helemaal verkocht.

Aan de achterkant heb ik een gaatje gemaakt en wat as van haar moeder in gedaan. Het gaatje heb ik dicht gemaakt maar kan nog wel open. Als haar vader komt te overlijden ( waar ina van hoopt dat dat nog heel lang mag duren )komt hij bij haar moeder in het hartje waardoor ze weer samen zijn.