Sieraden maken

De holle kraal word gemaakt door een staaf glas te verhitten met een brander en dit om een hol staafje RVS te rollen. Je maakt twee dunne wandjes van glas met een cm tussenruimte die je langzaam naar elkaar toe laat komen.

Uiteindelijk  kun je met de glasstaaf de twee halve rondjes sluiten waardoor een holle kraal ontstaat. Doordat er twee kleine gaatjes in het holle RVS staafje zitten kun je de holle kraal nog iets uitblazen waardoor hij nog mooier rond word.

Als er as over de kraal heen komt, maak ik eerst een stringer ( dat is een staaf glas die ik verhit en daar een bolletje van maak). Deze doop ik in de as, vermeng ik met een andere heldere glasstaaf en daarna uit het vuur haal. Ik heb nu twee glasstaven vast met een bolletje met glas met as in het midden.Deze laat ik nu iets afkoelen en trek ze langzaam uit elkaar waardoor ik een dunne glasstaaf krijg. De dunne glasstaaf verhit ik weer en trek deze over de holle kraal heen.

De kraal gaat daarna de oven in om heel rustig af te koelen. Gaat dit te snel dan zou hij knappen.Na afkoeling kan het lokje haar met een pincet erin gestopt worden, en het sieraad verder afgewerkt worden.